viladens dental rijeka

Estetska medicina

Današnji pojmovi dentalne medicine ne obuhvaćaju samo usnu šupljinu već i šire perilabijalno područje (usnice i područje oko usana) kako bi se dobio potpuno zdrav i lijep osmijeh.

Estetska medicina viladens rijeka
Oralni kiruzi kao kirurški specijalisti iz područja dentalne medicine i maksilofacijalni kirurzi naiskusniji su i najbolji poznavatelji problematike mekog tkiva oko usne šupljine. Ti liječnici jedini su se u toku svojeg obrazovanja educirali i na plastičnoj kirurgiji  pa kao takvi mogu i znaju primjeniti različite tretmane za pomlađivanje kože.

 

Estetska medicina viladens rijeka
Za terapiju usana i okolne kože koriste se razni preparati a među njima i hijaluronska punila, krvna plazma i Botox.

Estetska medicina viladens rijeka

Terapija krvnom plazmom

Engleska kratica PRP (Platelet Rich Plasma) znači krvna plazma bogata trombocitima. PRP terapija je vrsta tzv. regenerativne medicine koja se najčešće koristi u borbi protiv starenja te liječenja ozljeda. U dentalnoj medicini ovaj se postupak koristi već više od 20 godina za regeneraciju tvrdog i mekog tkiva usne šupljine. Za obnovu kože lica doktor Daniel Sister uveo je metodu plazme obogaćene vitaminima i mineralima. U krvi se nalaze trombociti, bio-aktivne tvari i faktori rasta koji su odgovorni za ubrzavanje procesa regeneracije i zacjeljivanja tkiva. Nema zabilježenih štetnih posljedica kao što su alergije ili iritacije jer se prilikom terapije koristi samo pacijentova krv. Obično se vide prvi rezultati 15- 30 dana nakon tretmana koji narednih mjeseci postaju sve bolji i izraženiji. Razlog tome je što treba izvjesno vrijeme da se potaknu prirodni procesi obnove kože. PRP terapija djeluje do 18 mjesecI ovisno o tipu kože i prokrvljenosti, nema zabilježenih nuspojava te se može kombinirati sa bilo kojom drugom terapijom. Za najbolje rezultate kako obnove kože tako i korekcije bora i povećanje usnica koristi se kombinacija krvne plazme i punjača (hijaluronske kiseline). Time dobivamo sinergistički učinak i pojačavanje efekata obje terapije, te se produžava trajanje punjača. PRP ima znatno šire djelovanje i brojnije efekte koji su izraženiji i trajniji od punjača. Najveća razlika i prednost PRP u odnosu na punjače je što se radi o bioaktivnom materijalu koji snažno utječe na metabolizam uz jak efekt pomlađivanja i obnove kože.

 

Danas nam razni dobro provjereni preparati daju niz mogućnosti za usporavanje starenja, popravak sitnih nedostataka ili naglašavanje pojedinih dijelova lica, bez velikih i trajnih kirurških intervencija.
Omogućite sebi malo ali sigurno zadovoljstvo!

Estetska medicina viladens rijeka