zubna ordinacija viladens - rijeka

ESTETSKA MEDICINA

 Terapija usana i okolne kože 

VIŠE O ESTETSKIM ZAHVATIMA

Estetska medicina

Današnji pojmovi dentalne medicine ne obuhvaćaju samo usnu šupljinu već i šire perilabijalno područje (usnice i područje oko usana) kako bi se dobio potpuno zdrav i lijep osmijeh.
Oralni kiruzi kao kirurški specijalisti iz područja dentalne medicine i maksilofacijalni kirurzi naiskusniji su i najbolji poznavatelji problematike mekog tkiva oko usne šupljine.

Ti liječnici jedini su se u toku svojeg obrazovanja educirali i na plastičnoj kirurgiji pa kao takvi mogu i znaju primjeniti različite tretmane za pomlađivanje kože. Za terapiju usana i okolne kože koriste se razni preparati a među njima i hijaluronska punila, krvna plazma i misicni relaksans.

Terapija krvnom plazmom

Terapija krvnom plazmomEngleska kratica PRP (Platelet Rich Plasma) znači krvna plazma bogata trombocitima. PRP terapija je vrsta tzv. regenerativne medicine koja se najčešće koristi u borbi protiv starenja te liječenja ozljeda. U dentalnoj medicini ovaj se postupak koristi već više od 20 godina za regeneraciju tvrdog i mekog tkiva usne šupljine. Za obnovu kože lica doktor Daniel Sister uveo je metodu plazme obogaćene vitaminima i mineralima. U krvi se nalaze trombociti, bio-aktivne tvari i faktori rasta koji su odgovorni za ubrzavanje procesa regeneracije i zacjeljivanja tkiva. Nema zabilježenih štetnih posljedica kao što su alergije ili iritacije jer se prilikom terapije koristi samo pacijentova krv.

Obično se vide prvi rezultati 15- 30 dana nakon tretmana koji narednih mjeseci postaju sve bolji i izraženiji. Razlog tome je što treba izvjesno vrijeme da se potaknu prirodni procesi obnove kože. PRP terapija djeluje do 18 mjesecI ovisno o tipu kože i prokrvljenosti, nema zabilježenih nuspojava te se može kombinirati sa bilo kojom drugom terapijom. Za najbolje rezultate kako obnove kože tako i korekcije bora i povećanje usnica koristi se kombinacija krvne plazme i punjača (hijaluronske kiseline). Time dobivamo sinergistički učinak i pojačavanje efekata obje terapije, te se produžava trajanje punjača. PRP ima znatno šire djelovanje i brojnije efekte koji su izraženiji i trajniji od punjača. Najveća razlika i prednost PRP u odnosu na punjače je što se radi o bioaktivnom materijalu koji snažno utječe na metabolizam uz jak efekt pomlađivanja i obnove kože.

Danas nam razni dobro provjereni preparati daju niz mogućnosti za usporavanje starenja, popravak sitnih nedostataka ili naglašavanje pojedinih dijelova lica, bez velikih i trajnih kirurških intervencija.

Omogućite sebi malo ali sigurno zadovoljstvo!

 

SoME® serum

To je patentirana formula koja omogućava očuvanje krvne plazme izvan tijela te je na taj način produženo djelovanje fakotora rasta. Redovitim dnevnim utrljavanjem seruma u čistu kožu unosimo male količine plazme koja svojim aktivnim sastojcima potiče regeneraciju tkiva, smanjuje sitne bore, suhoću i hiperpigmentaciju kože.

Primjena je vrlo jednostavna, jednim vađenjem krvi može se dobiti dovoljna doza plazme za dvije bočice seruma ukoliko se čuva u frižideru. Te dvije bočice uz svakodnevno nanošenje traju do 90 dana što je i preporuka za prve vidljivije rezultate, iako se već nakon 2 tjedna mogu primjetiti prvi znakovi poboljšanja.

Kao i kod PRP tretmana, potrebno je minimalno mjesec dana kako bi vlastito tijelo započelo veću proizvodnju kolagena i time osiguralo bolji tonalitet kože. Međutim, kod ove metode izbjegava se bolna primjena iglica kojima se plazma unosi podkožno.

 

Ravnanje bora

Zaglađivanje kože (ravnanje bora) mišićnim relaksansima

Mišićni relaksans (Vistabel) je pročišćeni protein koji se dobiva iz bakterije Clostridium botulinum, a djeluje tako što opušta mimičnu muskulaturu i time dobivamo efekt zaglađivanja površine kože. Djelovanje tog preparata počinje nakon 2-3 dana, a puni efekt postižemo nakon 2 tjedna.

Na ovaj način učinkovito uklanjamo bore na čelu, sitne bore oko očiju i nosa. Dodatno možemo podignuti obrve, kutove usana i vršak nosa, te zategnuti vrat. Rezultati su vidljivi i do 12 mjeseci nakon tretmana, nakon čega je potrebno ponoviti ili obnoviti terapiju.

Svaka vrsta terapije pomađivanja može se obaviti u jednom posjetu koji traje od 30-60 min, kontroliramo izgled i učinkovitost tretmana nakon mjesec dana, a po potrebi na kontroli možemo dodati ili korigirati dobiveni efekt, ovisno o zadovoljstvu i potrebama pacijenta.

BRZA NARUDŽBA - BRZI KONTAKT - OSTALE INFORMACIJE
VIRTUALNI DENTALNI ASISTENT

(Klikni na ikonu za početak razgovora)