zubna ordinacija viladens - rijeka

ESTETSKA MEDICINA

 Terapija usana i okolne kože 

VIŠE O ESTETSKIM ZAHVATIMA

Estetska medicina

Današnji pojmovi dentalne medicine ne obuhvaćaju samo usnu šupljinu već i šire perilabijalno područje (usnice i područje oko usana) kako bi se dobio potpuno zdrav i lijep osmijeh.
Oralni kiruzi kao kirurški specijalisti iz područja dentalne medicine i maksilofacijalni kirurzi naiskusniji su i najbolji poznavatelji problematike mekog tkiva oko usne šupljine.

Ti liječnici jedini su se u toku svojeg obrazovanja educirali i na plastičnoj kirurgiji pa kao takvi mogu i znaju primjeniti različite tretmane za pomlađivanje kože. Za terapiju usana i okolne kože koriste se razni preparati a među njima i hijaluronska punila, krvna plazma i misicni relaksans.

Terapija krvnom plazmom

Terapija krvnom plazmomEngleska kratica PRP (Platelet Rich Plasma) znači krvna plazma bogata trombocitima. PRP terapija je vrsta tzv. regenerativne medicine koja se najčešće koristi u borbi protiv starenja te liječenja ozljeda. U dentalnoj medicini ovaj se postupak koristi već više od 20 godina za regeneraciju tvrdog i mekog tkiva usne šupljine. Za obnovu kože lica doktor Daniel Sister uveo je metodu plazme obogaćene vitaminima i mineralima. U krvi se nalaze trombociti, bio-aktivne tvari i faktori rasta koji su odgovorni za ubrzavanje procesa regeneracije i zacjeljivanja tkiva. Nema zabilježenih štetnih posljedica kao što su alergije ili iritacije jer se prilikom terapije koristi samo pacijentova krv.

Obično se vide prvi rezultati 15- 30 dana nakon tretmana koji narednih mjeseci postaju sve bolji i izraženiji. Razlog tome je što treba izvjesno vrijeme da se potaknu prirodni procesi obnove kože. PRP terapija djeluje do 18 mjesecI ovisno o tipu kože i prokrvljenosti, nema zabilježenih nuspojava te se može kombinirati sa bilo kojom drugom terapijom. Za najbolje rezultate kako obnove kože tako i korekcije bora i povećanje usnica koristi se kombinacija krvne plazme i punjača (hijaluronske kiseline). Time dobivamo sinergistički učinak i pojačavanje efekata obje terapije, te se produžava trajanje punjača. PRP ima znatno šire djelovanje i brojnije efekte koji su izraženiji i trajniji od punjača. Najveća razlika i prednost PRP u odnosu na punjače je što se radi o bioaktivnom materijalu koji snažno utječe na metabolizam uz jak efekt pomlađivanja i obnove kože.

Danas nam razni dobro provjereni preparati daju niz mogućnosti za usporavanje starenja, popravak sitnih nedostataka ili naglašavanje pojedinih dijelova lica, bez velikih i trajnih kirurških intervencija.

Omogućite sebi malo ali sigurno zadovoljstvo!

Ravnanje bora

Zaglađivanje kože (ravnanje bora) mišićnim relaksansima

Mišićni relaksans (Vistabel) je pročišćeni protein koji se dobiva iz bakterije Clostridium botulinum, a djeluje tako što opušta mimičnu muskulaturu i time dobivamo efekt zaglađivanja površine kože. Djelovanje tog preparata počinje nakon 2-3 dana, a puni efekt postižemo nakon 2 tjedna.

Na ovaj način učinkovito uklanjamo bore na čelu, sitne bore oko očiju i nosa. Dodatno možemo podignuti obrve, kutove usana i vršak nosa, te zategnuti vrat. Rezultati su vidljivi i do 12 mjeseci nakon tretmana, nakon čega je potrebno ponoviti ili obnoviti terapiju.

Svaka vrsta terapije pomađivanja može se obaviti u jednom posjetu koji traje od 30-60 min, kontroliramo izgled i učinkovitost tretmana nakon mjesec dana, a po potrebi na kontroli možemo dodati ili korigirati dobiveni efekt, ovisno o zadovoljstvu i potrebama pacijenta.

BRZA NARUDŽBA - BRZI KONTAKT - OSTALE INFORMACIJE
VIRTUALNI DENTALNI ASISTENT

(Klikni na ikonu za početak razgovora)