zubna ordinacija viladens - rijeka

Parodontologija

Prevencija, dijagnosticiranje i liječenje bolesti mekog tkiva

VIŠE O PARODONTOLOGIJI

Parodontologija

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem i liječenjem bolesti mekog tkiva oko korijena zuba tj. parodont. Parodont čine potporna tkiva zuba koja uključuju gingivu (zubno meso), kost i parodontni ligament, a zaslužni su za potporu zuba u čeljusti.

Simptomi parodontitisa

Parodontne bolesti počinju nakupljanjem naslaga bakterijskog plaka i kamenca na zubima i dovode do upale koja postupno razara sva okolna tkiva. Simptomi parodontitisa u početku su gotovo neprimjetni, no kako bolest napreduje javlja se crvenilo i krvarenje zubnog mesa, osjetljivost, povlačenje gingive, te loš zadah.

Terapija

U početku bolesti terapija je jednostavnija, uključuje redovito čišćenje zubnog kamenca i održavanje higijene zuba, a kod progresivnijih slučaja potrebno je i kiruško liječenje.
Redovna higijena – četkanje zubi i čišćenje zubnim koncem ili oralnim tušem iznimno su bitne i prva su linija obrane protiv nastanka plaka, a time i razvoja kamenca.

Za potpuno oralno zdravlje i lijep osmijeh kućnu njegu treba dopuniti i redovitim pregledima i čišćenjem tvrdih zubnih naslaga u dentalnoj ambulanti.

 

BRZA NARUDŽBA - BRZI KONTAKT - OSTALE INFORMACIJE​
VIRTUALNI DENTALNI ASISTENT

(Klikni na ikonu za početak razgovora)