zubna ordinacija viladens - rijeka

BAZA ZNANJA

Odgovori na pitanja

pronađi odgovor

Prvi pregled nam omogućuje uvid u opće stanje zuba i okolnog tkiva, te eventualne želje i potrebe pacijenta. Za detaljan pregled potrebno je uz klinički pregled imati i rtg sliku, kako bi vidjeli stanje unutar kosti i mogli pravilno prosuditi stvarno oralno zdravlje.

Zubni implantat je titanski vijak koji se ugrađuje u čeljusnu kost i zamjenjuje korijen izgubljenog zuba. Titan je biološki neutralan te u cijelosti srasta s koštanim tkivom, a implantat s nadogradnjom je vizualno nemoguće razlikovati od pravog zuba. Zubni implantati su najkvalitetnije rješenje za nadomještanje nedostajućih zubi.

Prečka (All on 4, All on 6) je moderni koncept koji u kratkom vremenu omogućava pretvaranje bezube čeljusti u raskošan osmijeh. Već 24 sata nakon ugradnje 4-6 implantata u čeljust moguće je postaviti fiksni provizorni most sa zubima koji u potpunosti mijenjaju vlastite zube.

Keramičke ljuskice (Veneers) najpopularniji su zahvat u estetskoj stomatologiji kojim se prikrivaju nedostatci vaših prirodnih zubi. Lijepe se za površinu prirodnog zuba, trajne su, ne tamne te su savršeno rješenje za sve koji u kratkom vremenu žele uljepšati svoj osmijeh.

Izbjeljivanje zubi je brz i neškodljiv tretman kojim je moguće zubima vratiti svijetliju nijansu boje. Puno je razloga zbog kojih zubi tijekom vremena potamne, a upotrebom suvremenih materijala i pravilnim odabirom metode izbjeljivanja, vaš osmijeh može ponovno zablistati nakon samo jedne posjete stomatologu.

Panoramski snimak čeljusti obuhvaća sve zube i okolne koštane strukture. Koristi se za bolju orijentaciju pri prvom stomatološkom pregledu te u planiranju protetske terapije, ortodnociji i oralnoj kirurgiji. Najnovije tehnologije jamče puno veću preciznost prikaza detalja u odnosu na klasične ortopane.

Kiretaža (scaling) je čišćenje zubnih korijena od naslaga bakterija i njihovih štetnih produkata. Izvodi se u lokalnoj anesteziji kombinacijom ručnih i tzv. soničnih instrumenata. Eliminacijom naslaga se zaustavlja propadanje zubnog tkiva i smanjuje dubina džepića, što rezultira zdravijim mekim tkivom.

Čišćenje zubnog kamenca uklanja sve štetne naslage na zubima. Zubni kamenac može se otkloniti samo stomatološkom intervencijom. Sam tretman je bezbolan i obično se provodi bez lokalne anestezije. Redovitim uklanjanjem kamenca u velikoj mjeri se sprječavaju ozbiljnije bolesti zubnog tkiva.

Pjeskarenje zubi je postupak kojim se prahom i vodom razbijaju i uklanjaju svi nepoželjni pigmenti koji narušavaju estetski sklad zubi. Prah se sastoji od sitnih čestica kalcijevog karbonata ili natrijevog hidrogenkarbonata. Pomoću ova dva postupka čuva se zdravlje zubnog mesa te prirodna bjelina zubi.

Poliranje zubi je bezbolni postupak koji se provodi nakon odstranjivanja zubnog kamenca. Posebni aparat zračnim pritiskom raspršuje sitne čestice praha i površinu zuba mehanički čisti od zaostalih naslaga i pigmentacija. Time se dobiva glatka površina zuba koja je manje podložna kasnijem stvaranju kamenca.

BRZA NARUDŽBA - BRZI KONTAKT - OSTALE INFORMACIJE​
VIRTUALNI DENTALNI ASISTENT

(Klikni na ikonu za početak razgovora)